Vamist

Vrei sa fi trader

Sunt mai multe activitati ce se regasesc sub denumirea de tranzactionare. In general identificam tranzactionarea in patru orizonturi de timp ce ne confera patru tipuri de traderi:

 •   Scalping-sunt traderi ce tranzactioneaza pe intervael foarte scurte de timp de obicei cateva secunde ce actioneaza ca market makeri si furnizeaza lichiditate pietelor;
  
 •   Position trading-sunt traderi pe termen scurt care de obicei isi inchid pozitiile pana la sfarsitul zilei de tranzactionare, dar care tin pozitiile cateva minute sau chiar ore;
  
 •   Speculating- sunt traderi care tin pozitiile peste noapte uneori chiar zile incercand sa profite de evolutiile mai ample ale pietei;
  
 •   Long term Trading- sunt traderi care tin pozitiile mai multe zile, sau chiar saptamani sau luni. Ei utilizeaza analiza fundamental si incearca sa profite de discrepantele dintre pretul de piata si cel furnizat de modelele matematice.
  

Indiferent de piata in care tranzactioneaza un trader poate tranzactiona:

 •   Un activ incercand sa beneficieze de directia pretului acestuia
  
 •   Pozitii spread incercand sa beneficieze de variatia relativa dintre acele active ce compun spreadul.
  

Exista doua stiluri de tranzactionare:

 •   Tranzactionarea discretionara-unde traderul introduce in piata pozitii dupa un rationament subiectiv.
  
 •   Tranzactionarea unui sistem- aici traderul ia deciziile bazate pe datele furnizate de anumiti indicatori ce au functionat in trecut.
  

De remarcat faptul ca exista o mare deosebire intre traderi in functie de
stilul ales.
Firmele tind sa se specializeze pe un anumit stil de tranzactionare si dispun de infrastructura necesara desfasurarii unui anumit stil de tranzactionare. Rareori gasim firme care sa fie si market makeri si care sa si investeasca. Traderii incepatori trebuie sa se cunoasca pe ei insasi, sa cunoasca firma la care aplica si stilurile de tranzactionare utilizate de aceasta. Fi pregatit sa arati firmei ca aptitudinile tale se portivesc mediului de tranzactionare. De asemenea un trader ar trebui ca inainte sa tranzactioneze conturi personale sa participe cel putin la programe de tip internship oferite de firmele de tranzactionare.

Ti-am editat postul si este ultima data cand te atentionez ca postarile cu caracter comercial sunt permise doar in conditiile descrise aici:

In plus, iti recomand sa citesti https://diacritica.wordpress.com/tag/a-fi-sau-a-fii/

pacat ca la firmele respective atat de serioase vestita strategie a ghicitului in cafea nu se foloseste macar la internship. are sute de ani de utilizare.

Cine este trader?

http://profitpoint.ro/trader-meserie-identitate/

Tot traderi adevarati cauta si http://irmfutures.ro/trader-programme/

ha ha ha …

mai bine imi dati mie o bere si va spun despre ce e vorba. Daca se stringe un bax de 6 beri, scriu un articol pe aceasta tema…

Anuntul de angajare este doar inceputul…restul nu il spun decit daca am o bere rece in fata…

OK. Und si cand putem sta la o bere?

Saptamina viitoare …ca asta e finalizata…

Da-mi un mesaj privat cu zona ta, ca sa văd unde e mijlocul.