Testul meu de forex


#1

In urma multor ani de grafice am venit cu o solutie care pe mine ma ajuta sa identific daca o idee sau un trader va avea success.
Testul pentru mine reprezinta un numar cat mai mare de tranzactii pe instrumente diferite. De la 300 in sus incep sa fiu mai sigur. Daca tranzactiile
sunt luate independent. Adica nu dublezi, triplezi sau amplifici o singura
decizie ci o lasi asa. Mai greu de vazut intr-un statement daca la
o singura decizie sunt luate 10 tranzactii diferite sau 2. oricum. pentru
mine este relevant numarul de decizii luate, winrate, risk reward si DD.
Pe langa demo mai am si multa incredere in simulator. Realul este un
alt pas dar nu este foarte diferit de demo pentru mine. Nu am probleme
de autocontrol si sper sa nu aiba si altii. Probleme de sistem da, pot fi.


#2

Testul tău n-o să-ți dea nici un trader de succes. Orice poziție/tranzacție necesita corecții după lansare.

Important este să faci bani, indiferent ce metoda aplici. Ca dublezi sau triplezi, ce contează dacă la final ieși cu profit?


#3

in cazul sistemului dumneavoastra de trading. in sistemele mele deciziile sunt independente necorelate. dar daca in cazul sistemului dumneavoastra de trading aveti mai multe tranzactii in cadrul aceleasi decizii pentru mine ar conta ca o singura tranzactie.


#4

asta asa este. profitul este important. dar testul meu este de natura sa stiu daca sistemul este valoros sau nu. un numar cat mai mare de decizii luate in piata pentru mine conteaza foarte mult. daca ai dublat sau triplat pentru mine nu conteaza. asa este sistemul facut fie discretionar fie mecanic. dar ca decizii eu acele tranzactii suplimentare le pun ca una singura si incerc sa imi dau seama. din ce am vazut eu la dumneavostra sunteti un exemplu de trader de success cu potential mare. va urez success.


#5

Atunci elimina condiția cu amplificarea poziției dacă zici ca se consideră o singură tranzacție.

Dacă am si long si short pe o paritate, sunt decizii diferite, nu?


#6

vine din sistem chestia asta cu long si short? credeti ca longul isi atinge tp la fel ca shortul sau e o masura de preventie?


#7

eu zic ca undeva intre 300 si 1000 de decizii independente ar fi suficient sa imi dau seama de ce am in fata. nu cred ca gresesc. adica ar merge investit in asa ceva. pui o limita de pierdere la undeva la 30% din maxim si urmaresti evolutia
traderului.


#8

mai vezi succes de genul sute de tranzactii care pica dupa. secretul este ca nu erau decizii independente. ele erau dublate sau amplifcate. eu ar trebui sa imi dau seama din statement cam cate tranzactii au fost amplificate luate fix pe aceeasi decizie. de asemenea e important la sisteme ca cei castiga si au grafice frumoase de obicei mai au si vre-un sl mare neluat inca . asa imbunatatesti winrateul. largesti sl si micsorezi tp. cu cat mai mare sl si tp mai mic cu atat winrateul se duce mai sus; dar va veni si clipa cand vei plati distractia.


#9

Dacă sunt long si preconizez că mai durează mult până ajunge la TP si apare un semnal short pe termen mai scurt, intru si short. Si ma trezesc intr-un hedge, deși strategia nu are nici o treabă cu hedging-ul.


#10

da, aici sunt 2 decizii independente.


#11

Toate sunt independente. Daca nu ai o strategie de iesire, nu ai cum sa ajungi la succes…

Eu in August 2012 eram short EURUSD. Eram short de pe la 1.23. Aveam un feeling puternic ca o sa cada… La 1.26 am luat decizia sa inchid si sa imi iau pierderea. Si sa merg in sus cu trendul.

  1. Daca asteptam 2 ani, inchideam pe profit. Daca asteptam 4 ani… inchideam cu un profit splendid!!! 2000 de pipsi! (3 ianuarie 2017 - eurusd 1.0344)
  2. Daca piramidam, poate inchideam mai devreme, dar nimeni nu credea ca va urca vreo 17 %…pina la 1.39, DOAR pe o declaratie a lui Mario Draghi. Daca nu inchideam, eram mancat.
    Decizie buna???

Alta Situatie: In 2017, eram short in primavara…de pe la 1.07. Am inchis pe la 1.13 si am luat in sus. Ar fi trebuit sa astept inca 2 ani de atunci? Aici eu spun ca nu era o optiune, desi sunt multi care vad eurusd la 1.34 pina in 2019 si sa piramidez la distante mari! Or fi aceiasi care vad BTCUSD la 50.000. Aici eu nu spun decit 1.22 in 2018, dar poate sa si cada…daca va mai fi tensiune in Spania si daca se va face Europa cu 2 viteze…DPDV statistic, EURUSD face pe an minim 900 pipsi…iar de la 1.20 este clar ca nu se va duce "doar " in sus…

Deci: Daca vrei sa iei decizii ghidate, cauta un indicator si un oscilator si calibreaza-ti decizia in functie de ei…altfel ai toate sansele sa nu ajungi la profit …:slight_smile: