Vamist

Spreadbetting - opinii

Buna,

Am incercat sa gasesc informatii despre spreadbetting circulate pe www-ul romanesc dar am observat ca nu este la fel de popular ca si tranzactionarea de cfd-uri. Pot sa inteleg ca in UK profiturile din spreadbetting nu sunt incluse in capital gains si este principalul motiv pentru care este atractiv in comparatie cu cfd-s sau stocks, dar nu mi se pare ca e singurul avantaj. As fi curios ce pareri aveti legate de spreadbetting.

Multumesc,
Radu

Din punctul meu de vedere, desi am incercat mai demult spreadbetting - nu mi se par foarte interesante, favorizeaza comportamentul impulsiv ca si jocurile de noroc, poate din cauza asta cei care vor sa investeasca nu vor sa puna “pariuri” pe bursa si pe Forex.

Am auzit lucrul asta de foarte multe ori dar nu pot sa spun ca sunt de aceeasi parere din urmatoarele motive:

  • platformele de spreadbetting sunt aceleasi care ofera toate celelalte variante de tranzactionare: stocks, CFD’s, options, etc.
  • instrumentele folosite in spreadbetting, fie indici, stocks sau currency urmaresc aceeasi evolutie a pietei subiacente iar platformele sunt reglementate in UK de catre Financial Conduct Authority. Doar binary sets sunt reglementate de catre Gambling Commission
  • atat stock trading, CFD trading cat si spreadbetting, toate sunt metode de a specula cu privire la mișcările de preț ale unui instrument, faptul ca spreadbetting contine cuvantul “bet” face sa fie vazut mai “riscant” sa zicem, dar atata timp cat ai un system pe care il respecti, ai definit exact risc/reward ratio si volumul riscat nu iti pune in pericol contul, atunci esti la fel de investitor daca “investesti” de exemplu in evolutia DAX sau daca pariezi pe evolutia DAX.

Avantajul cel mai mare este ca ofera o flexibilitate pentru cei care nu dispun cel putin la inceput de sume mari. Dar sunt multi care chiar si dupa ce au acumulat destul capital, au ramas tot pe spreadbetting si nu au trecut neaparat pe stocks sau CFDs

Radu

cam cat inseamna “destul capital” ?

chiar exista client institutionali care sunt pe spread betting?

@aex ma indoiesc, eu ma refer la so called day traders / swing traders / end of day/week traders, care fac asta fie ca si o alta sursa de venit fie ca si pasiune iar unii chiar au renuntat la jobul de zi cu zi si fac asta full time.

Radu