Reputatia pe Vamist si ce sunt "trust levels"-urile


#1

Spre deosebire de platformele de discutii standard, noul forum Vamist (platforma se numeste Discourse) foloseste un sistem de “trust” pentru membrii sai. Practic se acorda mai multa putere userilor vechi si activi si diminueaza puterile userilor noi si/sau inactivi.

In prezent exista cinci grade de incredere: 0 (New) → 1 (Basic) → 2 (Member) → 3 (Regular) → 4 (Leader). Acestea se pot castiga sau pierde in functie de actiunile voastre pe forum.

Mai multe detalii despre ce poate si nu poate sa faca, cum se castiga si cum se pierde un nivel de trust/incredere:

Conceptul de “trust” este inca in dezvoltare si pe viitor se poate schimba, dar ideea de baza va ramane. Userii vechi si activi vor avea mereu mai multa putere decat userii noi si/sau inactivi, iar cei mai respectati useri vor obtine automat drepturi de moderare.

Tot legat de reputatie, pe Vamist exista si o serie de “badges”. Acestea sunt “medalii” obtinute de useri pentru diferite merite/actiuni. Pe viitor lista se va extinde.


#4

Fiecare user nou porneste cu trust 0. Dupa ce satisface o serie de cerinte, trust-ul este marit si primeste automat noi drepturi pe forum. De exemplu, cand se trece de la trust 0 la trust 1, un membru poate incepe sa uploadeze imagini pe forum, poate avea linkuri in pagina de profil, poate sa foloseasca mesageria privata, etc.

Toate tranzitiile si drepturile aferente fiecarui trust level se gasesc in linkul din primul post.