Vamist

Jurnal de tranzactionare Cont Real

Dupa cum spune si numele voi incepe de maine 9.3.2015 un cont real cu suma de 100 euro pe care intentionez sa il cresc cat mai mult cu primul target la 500 dupa care urmatorul prag va fii la 1000 de euro.
Regulile de tranzactionare care intentionez sa le folosesc vor fii urmatoarele

  • pentru fiecare suta de euro din cont se vor deschide doar pozitii de 0.01 loturi cu stop loss aferent la 100 de puncte
    -scalpingul care il voi executa va fii cu valoarea de 0.03 loturi pentru fiecare 100 de euro din cont

  • in momentul in care SL va fii atins voi executa scalping cu valoarea de 0.10 loturi pentru fiecare suta din cont cu stop loss aferent la 10 puncte.

    Pentru cei interesati voi posta zilnic evolutia contului si statement saptamanal cu poza pentru confirmarea evolutiei si pentru a fii cat mai transparent .

1 Like

Salutare la toti traderii ,

Dupa cum am postat in urma cu cateva zile am deschis contul live cu ceva intarzieri si astazi voi posta rezultatele dupa prima zii de tranzactionare .

Tranzactii efectuate 6
Tranzactii pozitive 6
Tranzactii negative 0

Total profit realizat astazi 24,05euro
Sold actual 124,05

Poate pui si unele tranzactii :smiley:
Bafta in continuare

nu vad regula pentru TP

1 Like

Nu este nici o regula Pentru TP, acolo ma duc dupa cum simt piata. Cea mai buna regula este ā€œincearca sa inchizi pe plusā€ cu cat Mai mare cu atat Mai bine. :smile:

mda, sa stii ca merge

Astazi voi posta rezultatele pentru ziua de ieri 13.03.2015

Tranzactii efectuate 13
Tranzactii pozitive 11
Tranzactii negative 2
Tranzactii deschise 4

Total profit realizat 15,18 euro
Sold actual 139,27

Trebuie sa mentionez ca una tranzactiile negative a fost inchisa pe -44 euro altfel profitul realizat ar fii sot peste 50% din valoarea contului, dar asta este ā€¦ la urma urmei a fost o zii de vineri 13.
Bafta la toata lumea

folosesti un robot sau faci trazactiile manual?

Doar manual, cand sunt la munca fac majoritatea tranzactiilor de pe mobil

Din ce-am vazut descris in regula de tranzactionare am inteles ca la fiecare pozitie deschisa i se asigura SL de 100 pips. Intrebarea este cum decizi directia(short,long) in care va fi deschisa tranzactia? Tii cont de trend daca da cum il determini ? de asemenea am vazut de exemplu ca daca SL este executat vei mari nr de contracte. Intrebarea e daca tot in directia in care ai tranzactionat in momentul in care SL a fost atins sau in directie opusa?

Directia trendului o stabilesc folosind suportul, rezistenta , moving average si bolinger bands. Daca pozitia imi este inchisa la valoarea de 100 de puncte atunci trebuie sa reconsider daca directia care am stabilit-o initial mai este valabila sau am facut analiza gresita. In anumite situatii este posibil sa nu inchid pozitia la 100 de puncte cu - daca analiza mea imi arata ca sunt sanse mari de reintoarcere a trendului si atunci fac carry trade , adica tin pozitia pana se intoarce pe + sau pe un - cat mai mic si doar atunci o inchid.

Faptul ca se merge pe 100 pips SL nu-i rau. Am incercat si eu diverse time frame-uri cu diverse SL-uri si am constat ca e mai bine sa se mearga pe un SL mai larg si chiar daca se tranzactioneaza pe termen scurt e bine sa se tina cont de un time frame superior graficului pe care se tranzactioneza. personal imi fixez SL intre 60-70 pips pentru perechi la care in general variatia zilnica e in jur de 100 pips. Din cele ce mi s-au intamplat mie am constatat ca SL-uri mai mici de 50 au mari sanse sa fie executate.SL sub 50 folosesc doar in cazul in care piata e linistita, nu sunt stiri in preajma, si imi fixez un TP modest undeva la 15-25 pips maxim si evident cu intrare dintr-o zona cheie astfel incat sansa sa mearga in favoarea mea bate nesansa dpdv probabilistic.

Folosesc sl de 10 puncte cand tranzactionez loturi mari si am expunere foarte mare dar atunci prefer ori momentele cand piata e linistita ori cand e foarte agitata si pot face 5-10 puncte in 2-3 minute si am si iesit din piata

Nu faci carry trade.
DEFINITION of ā€˜Currency Carry Tradeā€™

A strategy in which an investor sells a certain currency with a relatively low interest rate and uses the funds to purchase a different currency yielding a higher interest rate. A trader using this strategy attempts to capture the difference between the rates, which can often be substantial, depending on the amount of leverage used.
Tu faci" hold and pray" o tin si ma rog :smile:

1 Like

@bigflames Fii atent la expunereā€¦si nici nu stii ce bani poti sa faci.
carry trade este short eurron sau long audusd., unde iei ceva bani mai multiā€¦

Foarte satiric domnu tim_isoara daca tot sunteti atat de bogat in cunostinte de-ale forexului de ce nu ne impartasiti din infinitele cunostinte. La urma urmai tuturor ne-ar prinde bine niste sfaturi utile nui asa?

Apropos, si eu fac tot hold and pray. Dar nu o tin si ma rog, ci tin pina ce ma satisface profitul.

:smiley:

De vreo 4 luni nici nu apuc sa zic prima rugaciune, ca deja trebuia sa inchid tranzactia.

:smile: :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue:

Pentru inceput sper ca te-a ajutat definitia carry trade.
Nu am fost sarcastic(tu ai zis satiric) doar am constatat metoda de tranzactionare hold and pray.

Mdaā€¦ revin dupa cateva zileā€¦ din pacate miscarea de ieri ma ajutat sa prajesc contul .Momentan suntem pe butuciā€¦revenim dupa o scurta pauza publicitaraā€¦ :-1:

Chiar imi pare rau. Eu am pierdut 800 usd, in loc sa castig mai mult, dar am pierdut din profit. Eu am trecut de etapa in care prajeam conturile. Ieri daca aveai expunere de 1:20 te prajeai.440 puncte in sus pe eurusd nu am mai vazut din 2011. Sigur a fost o miscare de luat SL-urile. Acum o sa vezi o cadere pina la 1.035, apoi 1.12ā€¦