Vamist

EA parabolic sar

Salut,
Ma poate ajuta cineva sa creez un simplu EA Parabolic Sar,
Sa cumpere si sa vândă atunci cand se schimba trendul?

Cunosc putina programare dar totuși nu ma descurc cand vine vorba de mql4

Dar… cand se schimba trendul :hushed:

nu te supara dar cea ce vrei tu nu a facut si nici nu o sa faca cineva vreodata la schimbarea unui trend sunt implicati multi factori …asa ca indiferent de ce indicator vrei sa faci sau oscilatori nu o sa iti arate ca se schimba trendul

Daca definesti ce inseamna trend, se poate face orice.

Ce inseamna trend? HH si HL in sus? Pe care time frame?

depinde pe ce timeframe tranzactionezi un trend se poate dezvolata de la un timeframe de 1 min pana la ala de o luna ca principiu sa poti identifica sa zic asa o posibila schimbare de trend piata trebuie sa creeze o zona de acumulare care necesita timp cand zic timp poate sa fie de la o saptamana pana la 1 2 ani ca exemplu uitate la anu 2014 pe high si ai sa vezi acolo o zona de congestie a pietei si poate asa o sa ti dai seama

@logan totusi nu ai raspuns la intrebare. " Ce inseamna trend?"

ce inseamana trend ?este simplu este miscarea pietei intr- o directie buy sau sell cu corecti ale pietei avand un grad minor adik sa intelegi uitate pe trendu de sell eurusd din high-ul din 2014 la low-ul actulal 2015 si poti intelege ce inseamna un trend poti avea un trend si pe timeframeuri mai mici atat timp cat piata se misca doar intr-o directie cu mici corecti este tot un trend

@Mighty_Eagle acum ai definitia! Cum determini SFARSITUL SI INCEPUTUL UNUI TREND?

Se poate determina in mai multe feluri. Eu folosesc media mobila exponentiala de 34 perioade pentru a determina daca e trend, acumulare sau range. Ca sa fiu mai explicit pun si o imagine (vezi link). Lumanari de aceeasi culoare deasupra sau sub mediile rosu, albastru si verde rezulta trend . Spargerea acelor medii rezulta iesirea din trend. Succesiune de lumanari rosii si verzi rezulta range sau acumulare (dak e fara volatilitate mare).

http://forum.vamist.ro/index.php?app=core&module=attach&section=attach&attach_rel_module=post&attach_id=13743

Apropo, aia nu e definitie…Limba noastra-i o comoara. In adancuri infundata :smile:

un trend se dezvolta pe un timeframe de la 1 min pana la cel lunar depinde pe ce timeframe vrei sa tranzactionezi ca exemplu piata se misca intr o directie sa zicem 100 pips si te uiti pe timeframe de 1 min 5 minute si 15 minute o sa vezi ca avem un trend , dk miscarea este mai ampla sa zicem peste 400 pips ne uitam pe timeframe de 1 h si 4 h si o sa vezi tot un trend la o miscare de peste 1000 pips o sa te uiti pe garfic dayli si o sa vezi tot un trend cand incepe si cand se termina trendu este foarte greu de preconizat din pct meu de vedere un trend se termina sau incepe in baza unei formatiuni de intoarcere de ex cea mai cunoscuta head and sholders si mai sunt foarte multe de zis sunt foarte multi factori implicati de aceea depinde pe ce timeframe tranzactionezi si iti alegi trendu de exemplu dk alegi un trend pe grafic dayli stai un an piata pe directia trendului aici este problema noi vrem profit mult intr-un timp scurt

Topicul este despre a crea un EA. Pentru a crea un EA ai nevoie de conditii clare de tip programare. In exemplul tau cu 100 pipsi = impuls trend pe timeframe max. de 15 min este vorba despre conditii clare de tip programare. Pana nu iti definesti aceste conditii nici un programator nu poate sa te ajute.
Acum ai inteles? No offence! Try to help…

pe mine unu nu ma intereseaza mediile mobile in tranzacti ele sunt definite ca leading indicator, am facut o referire cum percep eu un trend asta pt ca am fost intrebat ce este un trend

Si pana la urma, parabolic SAR ne spune sau nu cand se schimba trendul?
Din ce stiu eu, nu exista indicator, pe net, sub net, in curte, in SUA sau in vazduh care sa spuna ca se schimba trendul cu rata te succes care sa merite banii. Toti indicatorii vorbesc despre ce a facut pretul nu despre ce va face.
Parabolicul arata o probabilitate ca si multi alti indicatori. Chiar si o medie mobila, tot o probabilitate arata. A putut oare vreun indicator sa prevada miscarea lui Euro din August 2014 pana azi? sau a putut sa prevada cand se opreste? S-a oprit miscarea la Euro acum? poate vreun indicator sa prevada o schimbare de trend inainte sa se intample? poate doar sa presupuna ca se schimba dar nu spune cu siguranta.
Deci, a fi profitabil pana la urma nu tine de miscarea pretului in trend, in range sau in ce o fi, ci tine de cum reusesti sa te tii pe linia de plutire atunci cand predictiile nu se materializeaza, ca vin de la parabolica sar sau de la orice alt indicator minune,
Cand faci un EA si zici hai sa punem indicatorul asta, ca merge, da semnale bune si atat, din start lupta cu balaurul e pierduta. Sunt cateva “vorbe” spuse de unii mai experimentati, care la prima vedere nu par relevante dar dupa o vreme dupa ce iti distrugi conturile si nervii si viata, iti aduci aminte ca, parca ai citit ceva interesant de care nu ai tinut cont. cum ar fi, redu-ti pierderile si lasa profitul sa creasca. Apare notiunea asta in EA ul cu parabolic?
Un EA poate fi creat cu ajutorul oricarui indicator consacrat, dar rezultatul final nu tine de semnalele indicatorului ci de restul de 99% din program care nu tine de semnal. Adica:
Cand pornesti sa automatizezi tranzactii ce cauti, sa ai o intrare initala sa pui un stop loss si un take profit. E, oare destul? Cu siguranta, nu. Sa zicem ca parabolicul da 80% semnale pozitive, adica miscarea prezisa se confirma, dar, din cele 100 de pozitii, sa zicem care au trecut pe profit, 50 din ele s-au intors in pierdere din vari motive. Deci, chiar daca avem 80% semnale pozitive, doar aproape jumate din ele au si generat profit prin atingerea tp ului sau a trailului.
Privitul sau testul pe istoric nu presupune ca viitorul se repeta in proportie constant egala. Stiu, istoria se repeta si o vedem azi in Crimeea. Razboiul din Crimeea de atunci, a dat sansa unirii moldovei cu tara romaneasca mai tarziu. Azi, aceeasi situatie, care pare in oglinda poate genera cu totul alt deznodamant. Asa si cu EA ul creat din statistica trecutului. Se poate repeta miscarea ad literam sau rezultatul sa fie complet invers.
Deci, pana la urma, nu semnalul de intrare este cel care face profit ci modul de manageriere a pozitiilor. Se pot pierde 50 de pips cu 1 dolar pe pip si se pot castiga 25 de pips cu 3 dolari pe pip. Se pot pierde 70% din tranzactii dar daca restul de 30% pozitive au expunerea tripla, rezultatul e pozitiv in cont.
Este pe FF un tip cu un EA care tranzactioneaza intre 10 seara la noi si cu iesire a doua zi spre Londra. Are rata de succes sub 30% tranzactii pozitive dar contul face profit peste 50% pe an. Cel mai mare cont vazut de mine avea 200 de mii de parai la start si la oprit pe la 300 de mii in cateva luni. Ce spune asta? ca nu semnalul este baza pentru a deveni profitabil. ci cu totul altceva.

1 Like

Cand se schmba trendu?Este si va ramane un mister.Daca s-ar stii aspectu asta atunci toate tranzactiile ar fi profitabile si daca nu toate cel putin 80 % .
Oricum la scimbarea trendului trebuie urmarita perioada de congestie a pretului pe un nivel,formatiuni de schimbare ,divergenta creata si multe altele si nu inainte de toate rabdarea de care trebuie sa aiba un trader.

Sa vorbim despre trend atunci.
Un trend, adica aprecierea unei valute in fata alteia, are loc datorita unui motiv politic, economic, social sau chiar din cauza vremii. Ce se intampla cand are loc aprecierea sau deprecierea pe o perioada mai lunga. Inseamna ca majoritatea celor care sunt implicati sunt de acord pe o directie si echilibrul se strica. Daca am fi avut echilibru perechea ar fi ramas pe loc, sau in range.

Fara motiv, cine sa se arunce singur intr o directie daca nu are si pe altii care sa gandeasca ca el?

In grafic, dezechilibrul asta se numeste trend, adica avem mai mai multi ce cred ca cutare valuta urmeaza sa slabeasca in fata alteia si asa se formeaza un trend, raportul intre valute se schimba in mod constant.
Intrebarea e pana cand se modifica. Pana cand, cei care au speculat considera ca valoarea unde a ajuns perechea este ideala, sau reprezinta noul echilbru. In momentul asta sunt mai multe situatii. Ori o parte din ei inchid pozitiile de start sau o parte din ele, ori nu.

Sa luam exemplu la Euro pe marea cadere. De ce a schimbat directia brusc euro in August 2014? Pentru ca a fost un motiv intemeiat clar care a dezechilibrat raportul intre cei care cumpara si cei care vand. Motivul a fost diferenta intre politiicile bancilor centrale, sua si europa. Europa anunta reducerea ratei dobanzii iar sua anunta oprirea sprijimului financiar federal, deci dezechilibru intre cerere si oferta si vizibila din avion.
Bun, de atunci se vede clar ca euro a creat un trend. Puteam noi sa vedem ce urmeaza inainte de August 2014 si ma refer la viteza trendului si unde ar putea ajunge? Probabil, dar nu cu siguranta. Ca si noi, multi se asteptau in perioada aia sa vedem Euro la vale doar ca nu stiam exact cand incepe si uite asa, pe o perioada de timp destul de lunga, sau construit pozitii de vanzare care au asteptat cu anii miscarea asta.
Ce se intampla acum. Pentru ca cei care au asteptat au avut si costuri pentru ca au asteptat atat caderea, pozitiile alea nu sau inchis pentru ca noul echilibru intre euro si dolar este considerat azi sub paritate, adica calculul probabilistic spune ca euro va sta destul de mult timp in zona paritatii si chiar sub acel nivel, deci cei care acum au 2 3 mii de pips profit nu ies. Asteapta sa se atinga noul nivel de echilibru. E, atunci cand se va atinge se va vedea ceva care ar putea sa semene cu o schimbare de trend pentru ca se inchid pozitiile ce asteapta de ani de zile acel nivel, insemnand miscare rapida contrara trendului. Asa cum a fost cea din urma unde corectia finala a fost de 300 de pips in 3 minute. Acolo, cand lumea a aflat oficial ca fed nu creste rata in Iunie, a inchis ceva din profit majortatea in acelasi timp si a extins miscarea adica in acea perioada de timp nu numai ca nu aveam vanzatori de euro dar aveam foarte multi ce cumparau euro pentru a face profit. Pe grafic acum arata ca si cum s a schimbat directia trendului mare. Oare?
indicatorii incep sa palpaie pe grafic mare ca si cum o luam in sus. Ce sa mai vorbesc de divergente care striga de luni de zile ca sa cumparam, dar asa e cu indicatorii. Ei arata probabilistic.
In realitate, cine sa cumpere euro speculativ vorbind atata timp cat sumtem in plin avant al infuziei de capital din paretea ecb . Deci, s-a schimbat oare trendul sau este doar o mica pauza pana cand, datorita unei mici scantei, reluam miscarea initiala, cea care nu are cum sa se schimbe pana cand noul nivel de echilubru nu este atins si pana cand nu vedem o reactie puternica datorata celor inchid pe profit in acea zona asemanatoare cu cea de acum o saptamana. Eu zic ca e o mica pauza.

Deci, ca sa definesti un trend e usor, ca sa spui ca e trend iar e usor. Ce e cel mai greu este sa spui cand incepe si cand se termina, lucru care ne intereseaza pe noi, astia, valutistii, ori, degeaba de uiti la candele si indicatori daca nu te uiti exact acolo de unde a pornit trendul, adica la motiv.

Niciun trend nu se schimba fara motiv iar motivul nu poate fi in niciun caz felul cum arata indicatorii caci tot vedem indicatori care arata schimbarea de luni de zile si tot nu se mai intampla.
Cum motivul schimbarii trendului la euro nu exista azi decat doar pentru o mica miscare pozitiva data de fed si datele economice din sua care nu dau speranta la cresterea dobanzii pe dolar in vara, astept sa se termine de speculat aceasta miscare si sa revenim la trend pana la acel nivel de echilibru pe care nu-l stiu, dar o sa l vedem pe chart.

Cand? dupa ce are loc schimbarea. Pana acolo, putem doar sa presupunem unde, dar sigur nu stim cu siguranta.

Este explicatia analizei fundamentale care se aplica pe termen lung.
Dar pe termen scurt sau mediu analiza fundamentala ne mai ajuta?
Analiza tehnica ne poate ajuta in gasirea trendurilor pe termen scurt, mediu si lung?
Anaiza Elliott Wave se astepta la o cadere a paritatii eur/usd.

Sigur ca ajuta. Acum depinde cat de scurt. Daca luam intrare si iesire ca durata si nu bare atunci primul lucru fundamental care ajuta este faptul ca ai idee despre ceea ce urmeaza. Daca intri si te astepti sa iesi in una din cele 2 variante posibile TP sau SL dar nu sti ca urmeaza un anunt care poate scurta durata tradeului indiferent de deznodamant atunci nu e ok pentru ca nu ti-ai crescut sansele atunci cand ai intrat. Daca ai facut calculul inital si ai luat in considerare ca dupa intrare la 10 minute poate avea loc un spike atunci e bine, ai tinut cont de un eveniment inevitabil de care ai fost constient.
Sa zicem intraday. Orice roman incepe trade ul pe la 9 10 dimineata. Corespunde cu deschiderea celor doua burse majore, adica chiar in gura lupului. Toti stim ca intraday sansele sa ai o pozitie profitabila mai mult de 10 15 minute este mica. Trebuie sa astepti mai mult de la ea si cu cat trece timpul cu atat sansele sa pierzi sunt mai mari adica pretul sa plece din zona si sa te sperii si sa inchizi chiar daca peste 5 ore revine sau pe ste 2 zile. Deci, intraday, cel mai bun lucru care l am invatat si il respect este sa ma uit pe calendar. Dupa atatia ani de “uitat” am observat ca pretul o ia inaintea calendarului, face ceea ce scrie in el, adica in previziunile anunturilor. Ca sunt anunturi rosii sau galbene, tot face ce scrie acolo doar ca amplitudinea e mica. In schimb, creste viteza si amplitudinea daca cumva avem ceva neasteptat sau iesit din previziune.
In rezumat, intraday, daca te uiti la ceas, faci o medie intre anunturi pe perechea care o vrei si respecti predictiile din anunturi, fundamentul pe poate ajuta atat cat sa nu faci mari gafe ceea ce e mare lucru.
Intraweek. Aici e mai complicat pentru ca depide de care saptamana a lunii discuti. Prima saptamana a lunii are in 90% din cazuri marile anunturi pe dolar si euro, adica ecb si fed, ori daca saptamana din urma a fost final de luna am deja idee ce o sa se intampla inde 1 si 7 ale lunii, in medie range pana la anunturile astea. Luni, marti, miercuri mai mult sta. In schimb, Joi si vineri depide. Daca ambele se coreleaza intr o directie, ai trend. Daca nu, ai sus jos si multe injuraturi la gura. Restul, adica saptamana 2 si 3 au influenta din prima deci daca stii care e posibila directie, daca e directie din prima saptamana, te duci pe ea pentru 2 saptamani dar stai, ca nu e tot, calendarul nu se opreste sunt destule care trebuie luate in seama dar pe medie, daca fundamentul are directie, pana la urma se intoarce chiar daca o ia invers cate un pic.
Lunar deja ai nevoie de cont serios asa ca e inutil sa discut.
Acelasi lucru intra in calcul si la miscari intre 10 secunde si 5 minute. Tot trebuie sa ai habar ca daca intri sa nu intri exact cu 1 minut inainte de un mare anunt ca te arunca din adidasi cateodata.
Acum, ce ai pus tu acolo e o harta pe 10 ani. Ce sa facem noi acum, cum sa prezicem pretul. Nu stiu asa Adica poti tu sa prevezi de la semaforul ala ca euro nu se mai duce in jos. Eu cred ca rombul galben a fost acolo si cand euro era mai sus.
Nu ma uit pe chart de 10 ani ca trebuie sa astept macar 6 luni confirmarea si vine vara.

Buna tuturor,
Fiti amabili va rog, stie cineva mql4 sau poate sa ma ajute cu un pdf, poate reusesc sa invat. Imi este necesar pentru a transcrie o strategie pe care o am creata intr-un xls, si trebuie sa stau in fata calculatorului de fiecare data cand o accesez.
Multumesc,
Robert