Vamist

Doar o vorba sa-ti mai spun - despre Forex fara frontiere si nu numai

#651

Pai atunci deschid mai multe subconturi în diverse valute, sa zicem cele mai importante USD, EUR, GBP, JPY și fac credit la banca de 50k pe 30 de ani. Tranzacționez fără levier doar mutând banii (sau parte din bani) dintr-un subcont în altul. Cele 6 paritati generate de crossul celor 4 valute oferă suficiente semnale sa dublezi suma într-un an, maxim 2.

În acest fel nu îmi mai fac probleme legate de margin call sau DD.

#652

E corect ce spui Luce, dar cand transferi din RON in valuta brokerului cat si viceversa pierzi la afacere vreo 1-1.5% datorita cursului de schimb al bancii din RO…

#653

Pai fac credit în USD nu în RON. Imi fac cont bancar în USD și retrag banii de la broker tot în acel cont în care am primit creditul de la banca. Apoi găsesc un broker cu paritatea USDRON (XTB sau Admiral) și deschid la el 2 subconturi, unul în RON și altul în USD. Bag dolarii din contul bancar la acel broker și fac transfer intern USD>RON la cursul brokerului.

Dar nu asta e problema. Eu cred ca s-au mai gândit și alții la asta și bănuiesc ca brokerul nu te lasă să tranzacționezi asa. Adică sa faci lunar vreo 20-30 sau chiar mai multe transferuri interne intre subconturi.

#654

Și oricum chestia asta se face cu multi bani, în lipsa levierului. Deci dacă te apuci trebuie sa intri din start cu minim 50k, cum ziceam. Ori la banii asta te aștepți sa scoți profit de minim 100k în câțiva ani ceea ce face ca transferul USD>RON și viceversa sa nu mai conteze fiindcă nu ai ce sa cumperi în RON cu atâția bani. Doar nu cumperi mâncare pe 10 ani. Lucrurile pentru care trebuie sa scoți multi bani (casa, teren, masina) oricum se vând în valuta, EURO de obicei. Asa ca nu are sens sa mai faci transferul din valuta brokerului în RON. Poate doar o suma mica pentru traiul zilnic, 10k pentru un an este suficient.

#655

ia-ti Revolut…si scapi si de transferul in lei cu spread mare :))))))
Daca ai noroc, iti da limita de alimentare pe an 250.000 lei. Daca nu…doar 60.000… Oricum, stiu pe cineva care se joaca si a facut sume frumusele…Atit doar , ca nu poti sa pui ordine, ci doar alerte si sa faci tu schimbul valutar…

#656

Mai m-am gandit la un robot dar cred ca mai degraba este un indicator. Si asta cred ca e mai greu de facut.

Deci ma gandesc la un indicator care sa deseneze PSar-uri pentru diverse miscari viitoare ale pretului. Stiu ca PSar-ul foloseste doar valorile HIGH si LOW ale lumanarilor. Ce vreau sa faca indicatorul: eu pun pe grafic, imediat dupa ultima lumanare, o linie oarecare (linia alba din poza). Indicatorul sa considere ca pretul a evoluat astfel incat pe aceasta linie se gasesc valorile HIGH si LOW. Deci HIGH=LOW si aceste valori se gasesc la intersectia liniei albe cu verticalele datei. Avand aceste valori, indicatorul sa deseneze in continuare, PSar-urile care deja exista pe grafic, ca si cum pretul a evoluat conform liniei albe. De asemenea, daca modific panta liniei albe, PSar-urile desenate de indicator sa se modifice in consecinta.

Deci indicatorul sa deseneze PSar-uri virtuale pentru miscari virtuale ale pretului. Vreau sa vad cum ar arata PSar-urile pentru diverse miscari ale pretului.

Fractal adaptive moving average
#657

cred ca se poate, dar trebuie sa ii dai valoarea unde vrei sa ajunga linia, si sa reconstituim formula, folosind datele noi…

Daca nu plec la munte, ma uit cum se poate face…

#658

Pai linia sa fie ca cea de pe grafic. Exista formula care sa citeasca coordonatele capetelor liniei de pe grafic?

#659

nu am gasit formula si nu cred ca exista, fiindca trebuie sa stie cum se numente acel “obiect”.
Eu zic ca este cel mai bine sa ii scrii de unde pina unde trebuie sa ajunga, si e mai corect…

#660

Mda… ii scriu, ce sa fac.

Dar m-am gândit la o rezolvare mai simpla. Cum fac sa pun pe grafic niște lumânări fictive, după preț? Astfel PSar-urile sa fie desenate în mod normal, ca și cum acelea sunt lumânările reale.

Apoi, lumânările fictive sa fie înlocuite cu cele reale pe măsură ce lumânările actuale se închid.

Iar lumânările fictive sa le pun astfel: mai întâi sa setez într-o fereastră OHLC-ul lumânării, dar nu ca preț ci ca pipsi. Adică sa zic ca lumânarea are zero pipsi intre High și Low, adică o sa apară pe grafic ca o mica linie orizontala în care High=Low=Open=Close. Iar în fereastra sa aleg cate astfel de lumânări fictive sa apară pe grafic. Pentru simplificare, toate lumânările fictive sa le pună la prețul actual iar apoi eu sa le mut cu mouse-ul pe verticala sus-jos, pe fiecare lumânare în parte.

Iar la PSar-uri nu mai umblu, acestea le pune platforma MT4 singura.

#661

Nu mai bine sa traga o linie unde sa iti semnalizeze ca se schimba trendul daca inchide peste sau sub ea??? E mai simplu asa…

#662

Nu. Eu vreau sa vad PSar-urile cum arata. Ce pante au, daca isi schimba ordinea, cum variaza distanta pret-PSar.
As putea sa bag eu niste lumanari virtuale cu Tools>History Center>Import dar e cam complicat in sensul ca am multe task-uri de facut, de calculat OHLC-ul fiecarei lumanari ca sa arate pe grafic cum vreau eu. Si asta pentru cel putin 5 variante de evolutie a pretului: pretul urca foarte mult, urca putin, stagneaza, coboara putin, coboara foarte mult. In plus nu stiu ce se va intampla la inchiderea lumanarii actuale in cazul in care lumanarea urmatoare se deschide la alt pret decat cel fictiv introdus de mine. Sterge automat MT4 lumanarile virtuale introduse de mine?

In plus, pe mobil nu pot sa fac chestia asta si eu tocmai pe mobil am mai multa nevoie fiindca nu prea stau la PC.

#663

Cred ca am facut o tampenie. Am incercat sa bag cu Tools>History Center>Add o lumanare virtuala. Pe USDCAD M30 am adaugat o lumanare cu ora 19:30 la un pret mai mare, 1.34, dar mi-a pus-o total aiurea. Ultima lumanare, adica asta actuala a inceput la ora 19:00 dar lumanarea mea nu a pus-o dupa lumanarea actuala. A impartit lumanarea actuala in 2 lumanari si intre ele a pus lumanarea mea. Deci pe grafic am la ora 19:00 o lumanare, apoi apare lumanarea mea cu pretul 1.34 si data de 19:30 dupa care mai apare inca o lumanare cu data de 19:00 in cadrul careia arata pretul care a evoluat dupa ce am introdus eu lumanarea fictiva. O tampenie :joy:

#664

Văzui un semnal interesant pe USDRON-weekly. Momentan (2-3 luni) o sa mai retragă pe la 3.80-3.90 dar de la anul urca la 4.20-4.25.

Oare care va fi cauza? Ne prăbușim economic? Sau chiar va veni criza de care se tot vorbește?

#665

Fara alte comentarii…

#666

Stiu ca swapurile sunt bune la IC. Daca ar fi serverele mai aproape…ce bine ar fi :)))))

la Activ este 6.5 la long si -9.2 la short…

eu pe EURUSD le-am platit cred vreo 500 euroi swap…

#667

Eu la Tickmill mi-a ajuns swap-ul unui short pe USDCHF la -857$ :rage: :rage: :rage:

#668

Luce, ai ajuns milionar intre timp si noi aflam ultimii ?

Relativ la swap-urile negative, cam cati pipsi/pipeti te costa pe saptamana swap-ul unui short pe USDCHF ?

#669

Din 20 aprilie pana acum swap-ul pe USDCHF m-a dat înapoi cu aproape 130 de pipsi.

#670

1 pips inapoi pe zi care va sa zica … Ma doare capul sa calculez cati pipsi inapoi reprezinta swap-ul asta negativ pentru 365 de zile …