Vamist

Acesta este un spatiu virtual, civilizat, destinat discutiilor publice

Va rugam sa respectati comunitatea Vamist si sa va comportati la fel cum ati face-o in orice alt loc public. Acesta comunitate reprezinta un loc in care membrii se intalnesc si impart informatii, pareri, interese si pasiuni comune prin conversatie civilizata.

Scopul acestor reguli este de a promova un spatiu virtual prietenos, aerisit, propice discutiilor civilizate si constructive.

Contribuiti in mod constructiv la discutii!

Ajutati-ne sa promovam discutiile constructive si sa imbunatatim experienta si informatiile primite de toti utilizatorii. Daca sunteti constienti ca informatiile pe care doriti sa le postati nu aduc informatii noi, utile si/sau relevante discutiei, va rugam sa va reganditi discursul si sa reveniti.

Subiectele abordate pe acest forum sunt relevante pentru noi si dorim sa va comportati si sa actionati tinand cont de acest aspect. Va rugam sa aratati respectul cuvenit atat temelor de discutie abordate, cat si celorlalti utilizatori ai forumului, chiar si in situatia in care nu sunteti de acord cu informatiile vehiculate de acestia.

Va rugam pe acesta cale sa acordati timpul necesar citirii subiectelor abordate inainte de a porni un topic propriu. Astfel, veti putea descoperi informatii utile deja postate si veti putea incepe sa cunoasteti virtual membrii forumului.

Fiti politicosi si civilizati, chiar si atunci cand nu sunteti de acord cu informatiile vehiculate!

In orice circumstante trebuie sa tineti cont de urmatoarea regula: chiar daca nu sunteti de acord cu informatiile postate de un alt membru, incercati sa combateti ideea respectiva, fara a critica persoana care a postat-o. Va rugam sa evitati:

 • injuriile;
 • atacurile personale;
 • discutiile aprinse iscate din abordarea unui ton negativ in comentarii;
 • reactiile impulsive si virulente rezultate in urma unei discutii in contradictoriu.

In schimb, incercati sa oferiti intotdeauna argumente si contra-argumente ce sustin punctul dumneavoastra de vedere, pentru a garanta continuarea conversatiei intr-un mod civilizat si constructiv.

Implicarea voastra conteaza

Discutiile de pe acest forum influenteaza toti membrii comunitatii. Ajutati-ne sa influentam in mod pozitiv viitorul acestei comunitati online! Implicati-va in mod activ in conversatiile ce fac din acest forum un spatiu virtual interesant, cu informatii utile si relevante pentru toti membrii. Evitati discutiile care nu aduc un aport constructiv forumului si subiectelor dezbatute in acest spatiu.

Evitati postarea unor comentarii deplasate la adresa altor membri. Incercati sa oferiti ajutor celor care nu cunosc anumite aspecte ale forumului, chiar daca unele probleme aparute pot parea foarte “banale” pentru dumneavoastra.

De asemenea, va invitam sa folositi instrumentele forumului ce permit identificarea topicurilor si conversatiilor de maxim interes pentru membri, dar si a acelor discutii sau subiecte ce trebuie eliminate din vizor. Utilizati: bookmark, like, flag, reply,edit si orice alte instrumente virtuale va punem la dispozitie pentru a interactiona pe forum. Astfel, veti contribui la imbunatatirea experientei dumneavostra, cat si a celorlalti membri, iar forumul va fi putin mai bun si mai util decat atunci cand l-ati gasit.

Daca observati o problema, semnalati-o!

Moderatorii acestui forum au atributii speciale, responsabilitate si autoritate. Dar si membrii forumului se bucura de privilegii si autoritate: cu ajutorul dumneavoastra, responsabilitatile moderatorilor vor fi mai mult acelea de a facilita dezvoltarea comunitatii si interactiunea membrilor, si mai putin de a elimina contraventiile si a impune regulamentul forumului.

Daca observati un comportament negativ, nu-l incurajati si nu raspundeti la provocari! Daca raspundeti unei postari negative, incidentul izolat se transforma intr-un conflict mai amplu. Va sugeram sa folositi functia ‘flag’. Acest lucru va semnala incidentul moderatorilor, care vor lua masuri imediate.

Pentru a mentine integritatea acestei comunitati si a proteja membrii si discutiile, moderatorii isi rezerva dreptul de a elimina orice continut sau utilizator, pentru orice motiv. De asemenea, este bine sa stiti ca moderatorii nu beneficiaza de o optiune de ‘preview’ a postarilor nou-aparute. Astfel, responsabilitatea pentru postarile aparute pe forum apartine in intregime comunitatii de membri.

Fiti civilizati!

Lipsa de politete saboteaza conversatiile constructive.

 • Fiti civilizati in interactiunea cu ceilalti membri. Nu postati continut ce poate fi considerat in orice masura ofensiv sau abuziv;
 • Nu vehiculati continut obscen sau cu tenta sexuala explicita;
 • Respectati-va partenerii de discutii! Nu hartuiti si nu fiti agresivi fata de alti membri ai forumului!
 • Nu va asumati identitati care nu va apartin si nu expuneti public informatii private;
 • Respectati acest spatiu de interactiune virtuala! Nu postati continut de tip spam si nu vandalizati in orice alta masura forumul;
 • Nu atasati fisiere ce contin virusi, troieni, spyware sau orice alt fel de atasament potential periculos pentru ceilalti utilizatori ai forumului;
 • Este interzisa postarea de reclame sub orice forma pe forum, fara acordul explicit al administratorilor. (inclusiv in imaginile/link-urile din avataruri sau in numele de utilizator);
 • Este interzisa crearea unui topic cu scopul de a publica mesaje publicitare, fara acordul scris al admistratorilor. Continutul in cauza va fi sters fara preaviz, iar userul sanctionat;
 • Este interzisa trimiterea de mesaje comerciale altor membri (inclusiv prin intermediul mesageriei private) fara acordul explicit al administratorilor forumului.

Acesta este un forum de discutii public, iar motoarele de cautare indexeaza aceste discutii. De aceea va rugam ca limbajul, link-urile si imaginile postate sa fie potrivite pentru un public larg, fara restrictii.

Ghidul de comportament nu este unul precis. Daca nu sunteti siguri cu privire la validitatea reactiei dumneavoastra intr-o anumita situatie, va sugeram sa va intrebati ce parere ati avea daca postarea sau comentariul respectiv ar fi publicat pe prima pagina a unui cotidian prestigios si de notorietate – The New York Times? Ati fi mandri de felul cum ati ales sa abordati problema sau discutia?

Pastrati forumul curat si relevant!

Va rugam sa faceti efortul de a posta informatiile acolo unde este locul lor. Astfel, intreaga comunitate va putea petrece timpul pretios informandu-se, nu organizand si curatand forumul.

In acest sens, va rugam sa:

 • nu porniti un topic nou intr-o categorie nepotrivita;
 • nu postati acelasi lucru in mai multe topicuri;
 • nu postati replici lipsite de continut sau substanta;
 • nu deturnati discutia dintr-un topic spre o alta directie; Va incurajam sa folositi optiunea ‘Reply as a New Topic’ pentru a discuta o noua idee;
 • nu semnati postarile – fiecare postare include automat informatiile dumneavoastra de profil;
 • in loc sa folositi replici de tip “+1” sau “Sunt de acord”, va invitam sa folositi butonul de ‘Like’.

Alte recomandari pentru o buna utilizare a forumului Vamist.ro:

 • inainte de a se deschide un subiect nou, se recomanda folosirea cu atentie a functiei search pentru a vedea daca subiectul in cauza nu a mai fost dezbatut;
 • in cazul postarii unui topic nou, va rugam sa specificati clar, in titlul topicului, care este subiectul dezbatut (a se evita topicuri confuze de genul “Am o problema. Cine ma poate ajuta?”);
 • respectati deciziile moderatorilor si sa nu le comentati pe forumul public; pentru aceste probleme se va folosi functia PM (private message);
 • reply-urile la mesajele postate anterior vor contine citate numai in cazul in care mai exista si alte postari intre mesajul la care se face referire si raspunsul dumneavoastra. De asemnea, in cazul in care se folosesc citate, se recomanda citarea fragmentului de maxima relevanta, nu intregului mesaj;

Postati doar continut propriu!

Nu aveti voie sa postati informatii digitale care nu va apartin fara permisiunea explicita a posesorului acelor date. Nu aveti voie sa postati pe forum metode sau sugestii de furt de proprietate intelectuala, precum si link-uri ce se folosesc de proprietate intelectuala ce nu va apartine (software, video, audio, imagini).

Sanctiuni

Abaterea repetata sau flagranta de la regulile de conduita listate mai sus vor avea consecinte negative. Astfel, pentru a sustine comunitatea Vamist.ro si discutiile constructive de pe acest forum, moderatorii isi rezerva dreptul de a lua masuri imediate impotriva celor ale caror actiuni sau mesaje deranjeaza bunul-mers al discutiilor pe forum.

In functie de gravitatea abaterii, moderatorii pot recurge la stergerea mesajelor in cauza si/sau restrictionarea accesului prin stergerea sau banarea contului, fara un avertisment prealabil.

Sanctiunile aplicate de administratorii si moderatorii Vamist.ro sunt:

 • stergerea mesajelor care incalca prezentul regulament;
 • stergerea conturilor;
 • banarea username-ului;
 • banarea adresei de IP si, in cazuri extreme, banarea intregii clase de IP-uri.

Sanctiunile sunt aplicate in functie de gravitatea contraventiilor savarsite.

Vamist.ro isi rezerva dreptul de a modifica termenii acestui regulament fara a oferi o notificare prealabila. Este responsabilitatea utilizatorilor de a verifica periodic aparitia unor modificari pe aceasta pagina. Accesarea forumului presupune intelegerea deplina si acceptarea acestor reguli.